Consultancy & advies

Waar staat u nu en waar wilt u naartoe met uw bedrijf? Welke doelstellingen heeft u op MVO-gebied en hoe kunnen we deze bereiken? Samen met u bekijk ik welke langetermijn-doelen u heeft over bijvoorbeeld vijf, tien of vijftien jaar. Vanuit die doelstellingen redeneer ik terug (‘back-casting’), zodat ik in kaart kan brengen wat er nodig is om deze doelen te bereiken. Niet alleen op het gebied van duurzaamheid, maar ook op het gebied van bedrijfsresultaten en rendement.

Uw MVO-strategie in beeld

In een helder rapport breng ik vervolgens uw MVO-strategie in beeld. Ik leg vast met welke missie, visie, structuur en organisatie we gaan werken om uw doelstellingen te bereiken. Een beknopt rapport vol duidelijke handvatten, waar u direct mee aan de slag kunt. Niet stoffig en lijvig, wel kort, krachtig en concreet. Het feit dat we dit samen vastleggen, wil niet zeggen dat het precies zo moet. ‘Grow as you go’ is mijn visie. We weten nu nog niet hoe de wereld er over vijf of tien jaar uitziet. Daarom is er tijdens het traject altijd de mogelijkheid om bij te sturen. Voor alles is een oplossing, en ik help u graag.

Specifieke thema’s

Behalve voor een complete MVO-strategie, kunt u Virens ook inschakelen om een specifiek thema of onderwerp uit te diepen. Ik bekijk dan welke kansen er zijn voor uw bedrijf of organisatie met betrekking tot dat specifieke thema. Ook hiervan ontvangt u uiteraard een beknopt en concreet rapport.

Lees meer

Wat Virens voor anderen betekend heeft

VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling)

De VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) heeft als doel de kapitaalmarkt te verduurzamen. Als commissielid van de VBDO ben ik betrokken bij het beoordelen van duurzaamheidsprogramma’s van beursgenoteerde bedrijven. Ik volg ontwikkelingen in de sector, treed als woordvoerder op tijdens aandeelhoudersvergaderingen en stel tijdens die vergaderingen vragen met betrekking tot materiële duurzaamheidsonderwerpen. Op die manier gaan we als VBDO het gesprek aan met de grootste Nederlandse beursgenoteerde bedrijven over duurzaamheidsissues. Gebleken is dat de vragen van de VBDO een positief effect hebben op de MVO-strategie van bedrijven.

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem gerust contact op, we informeren u graag!

Virens Advies
06-81223920
stefanie@virensadvies.nl